DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
08 octombrie 2013
Nr. 847/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RISTEA CLAUDIU, director executiv al Administrației Finanțelor Publice Ilfov (AJFP), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În aceeași cauză, s-a mai dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:
MURGOCI AUGUSTIN CONSTANTIN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la luare de mită şi
FILIP ALEXANDRU BOGDAN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 5 septembrie 2013, inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunțătoare), de remitere a unei sume de minimum 20.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societății respective. Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul inculpaţilor Murgoci Augustin Constantin și Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care, ulterior, i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, precum și faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății. Urma ca ulterior, denunțătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori.
La data de 10 septembrie 2013, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 11 septembrie 2013, Tribunalul București, la cererea procurorilor, a dispus arestarea preventivă a inculpatului RISTEA CLAUDIU pe o perioadă de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 februarie 2014