DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.717 din 28.02.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MEIR NATI, fost deputat în Parlamentul României, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârşirea a două infracțiuni concurente de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Facem precizarea că inculpatul a fost condamnat ținându-se seama de prev. art. 320/1 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei.

Condamnă pe inculpatul MEIR OR, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.

Obligă pe fiecare inculpat să plătească către stat următoarele, cu titlu de cheltuieli judiciare, inculpatul MEIR NATI suma de 4.200 lei, inculpatul MEIR OR suma de 4.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 30 mai 2010, vezi comunicat nr. 191/VIII/3 din 01 iunie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 iunie 2010