DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.120 din 19.02.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul IBRAHIM BACHA–BASEL, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, cu interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales in autoritățile publice sau in funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat si dreptul de a fi asociat sau administrator al vreunei societăți comerciale pe teritoriul României, pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Facem precizarea că inculpatul a fost condamnat ținându-se seama de prev. art. 320/1 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoaşterii învinuirii.

Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DALY GEBERY SRL, la plata către partea civilă A.N.A.F., a sumei de 9.873.693 lei reprezentând prejudiciul material cauzat bugetului de stat, la care se adaugă şi obligaţiile fiscale accesorii ce se vor calcula în conformitate cu legislaţia fiscală.

Cu privire la ceilalți inculpați, instanța a dispus disjungerea cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 09 august 2013, vezi comunicat nr.729 /VIII/3 din 12 august 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 august 2013