DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.39 din 31.01.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BRĂDEAN EUGEN, fost membru în Directoratul S.C. Hidroelectrica S.A și coordonator al Direcției de Marketing Furnizare, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la luare și dare de mită.
Facem precizarea că inculpatul a fost condamnat, ținându-se seama de prev. art. 320/1 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei.
În cazul inculpatului MIHĂILĂ IOAN, fost membru în Consiliul de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica S.A și fost consilier al ministrului delegat pentru Energie din cadrul Guvernului României instanța a disjuns cauza.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 999/VIII/3 din 13 noiembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 noiembrie 2013