DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.354 din 30.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BORŢEA CONSTANTIN, expert contabil, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale de către agentul economic privat pe care avea sarcina de a-l lichida, faptă de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite, înşelăciune în formă continuată, participație improprie la fals intelectual, în legătură directă cu infracțiunile de corupție sau asimilate acestora;

Condamnă pe inculpatul CONSTANTINESCU MARIN, administrator și acționar majoritar la mai multe firme, la o pedeapsă de 5 ani închisoare, cu interzicerea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la înşelăciune și 2 infracțiuni de participație improprie la fals intelectual, în legătură directă cu infracțiunile de corupție sau asimilate acestora;

Obligă inculpații Borțea Constantin şi Constantinescu Marin, în solidar să achite părților civile menționate suma de 63.221 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Confiscă de la inculpatul Constantinescu Marin următoarele sume de bani : 69.915 lei, 3325 lei şi respectiv 10.000 lei. iar de la inculpatul Borțea Constantin suma de 14.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 26 iunie 2007, vezi comunicat nr. 197/VIII/3 din 07 august 2007.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2007