DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 356 din 30.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul DUDA MIREL VASILE, medic șef al Penitenciarului Aiud, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzice pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
2. Condamnă pe inculpatul MOLDOVAN SORIN GABRIEL, ofițer în cadrul Penitenciarului Aiud, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzice pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de luare de mită.
3. Condamnă pe inculpatul MARIN IONEL, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu interzicerea pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de: dare de mită.
4. Condamnă pe inculpatul HANCHEȘ RAUL NICOLAE, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu interzicerea pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de: complicitate la infracțiunea de dare de mită.
5. Condamnă pe inculpatul STANCIU MARIAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu interzicerea pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de: dare de mită.
Confiscă de la inculpatul DUDA MIREL VASILE suma reprezentând, la data plății, contravaloarea în lei a 500 euro și de la fiecare dintre inculpații HANCHEȘ RAUL NICOLAE și MARIN IONEL suma de câte 2100 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 18 iulie 2011, vezi comunicat nr. 481/VIII/3 din 19 iulie 2011.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 iulie 2011