DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
19 iulie 2011
Nr. 481/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DUDA MIREL VASILE, medic şef al Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

MOLDOVAN SORIN GABRIEL, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită,

MARIN IONEL în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,

HANCHEŞ RAUL NICOLAE în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită,

STANCIU MARIAN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2010, inculpatul Duda Mirel Vasile, în calitate de medic şef al Penitenciarului Aiud, a pretins şi primit de la inculpatul Marin Ionel suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde Marin Ionel spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.
Inculpatul Marin Ionel se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi prin intermediul inculpaţilor Moldovan Sorin Gabriel, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar şi Hancheş Raul Nicolae. La rândul său, inculpatul Stanciu Marian i-a înlesnit lui Marin Ionel legătura cu Moldovan Sorin Gabriel şi Hancheş Raul Nicolae cunoscând intenţiile lui Marin Ionel şi asigurându-se de colaborarea lor.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Duda Mirel Vasile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 30 ianuarie 2014