DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.300 din 28.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RIZA ȘTEFAN, fost director general şi administrator al SC Liberty SRL, la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, cu interzicerea atât pe perioada detenției cât și o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: înșelăciune și delapidare, cu consecințe deosebit de grave și în forme continuate.

Obliga pe inculpatul RIZA ȘTEFAN în solidar cu partea responsabila civilmente S C LIBERTY SRL la plata, către părțile civile, a sumelor de bani, în vederea acoperirii pagubelor produse prin infracţiunea de înşelăciune săvârşită de inculpatul RIZA ȘTEFAN
Dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale de la inculpatul Riza Ştefan a echivalentului în lei de la data punerii în executare a dispozitiei de confiscare a sumelor de bani cu care au fost păgubite părţile vătămate care nu s-au constituit părţi civile.
Obliga pe inculpatul RIZA ȘTEFAN la plata către partea civila S C LIBERTY SRL a sumei de 1.185.862,18 USD, în vederea acoperirii pagubelor produse prin infracţiunea de delapidare.
Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 16 iulie 2009, vezi comunicat nr. 193/VIII/3 din 05 august 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2009