DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.87 din 13.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul VĂLEAN PETRU, fost agent şef de poliţie, angajat în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj, la o pedeapsă de 6 ani şi 6 luni închisoare şi interzicerea pe o perioadă de 4 ani, după terminarea executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul OLTEAN ADRIAN, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență, dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul OBREJAN RADU IULIAN, la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de: cumpărare de influență, trafic de influență în formă continuată și complicitate la dare de mită în formă continuată.
Dispune ca inculpatul VĂLEAN PETRU să restituie sumele de: 12.250 euro sau echivalentul în lei stabilit la cursul BNR la data efectuării plăţii și 4.450 lei către mai mulți martori.
De asemenea instanța a hotărât confiscarea specială de la inculpatul VĂLEAN PETRU a sumelor de 5.250 Euro sau echivalentul în lei stabilit la cursul BNR la data efectuării plăţii şi respectiv 3.500 lei, dobândite prin săvârşirea infracţiunilor și a dispus menţinerea sechestrului asigurator.
Obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului, după cum urmează: inculpatul VĂLEAN PETRU suma de 2.600 lei, inculpatul OLTEAN ADRIAN suma de 1.500 lei, iar inculpatul OBREJAN RADU IULIAN suma de 1.200 lei și în solidar plata despăgubirilor/ timbru de mediu şi taxă de primă înmatriculare pentru cele trei auto, plus accesorii.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 02 martie 2011, vezi comunicat nr. 119/VIII/3 din 04 martie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 martie 2011