DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


În minuta deciziei penale nr. 13 din 24.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală, a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul NAGY ZSOLT, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, la o pedeapsă de 4 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, interzice inculpatului, pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnă pe inculpatul C. T. A., (...), la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, interzice inculpatului, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnă pe inculpatul TOADER DAN MIHAI, fost președinte al Consiliului de Administrație și director general al Companiei Naționale Poșta Română S.A. (C.N.P.R.), la o pedeapsă de 4 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, interzice inculpatului, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnă pe inculpatul MARINESCU ANDREI, fost director executiv al Direcției de Dezvoltare Strategică al C.N.P.R. S.A., la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 6 ani, săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, interzice inculpatului, pe o perioadă de 3 ani după terminarea executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Față de inculpații LEPĂDATU EMANOIL, fost director economic executiv al C.N.P.R. S.A. și FOLFĂ IOAN, administrator la S.C. TOPCADEX 99 S.R.L. instanța a luat măsura achitării și respectiv a încetării procesului penal.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 decembrie 2010, vezi comunicat nr. 687/VIII/3 din 15 decembrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 decembrie 2010