DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 224 din 18 noiembrie 2013, rămasă definitivă la data 05.12.2013, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DRUȚĂ COSMINA, contabil la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Vest și S.C. Institutul Regional pentru Cercetare, Educație și Transfer Tehnologic (IRCETT) S.A, asociat și administrator la SC Vangher SRL, la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată, spălare de bani în formă continuată.
Totodată instanța a mai dispus interzicerea pe o perioadă de 4 ani a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Condamnă pe inculpatul NAICA VASILE, administrator legal al S.C. VANGHER S.R.L. la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. VANGHER S.R.L. la pedeapsa de 50.000 lei amendă penală săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în formă continuată.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Cluj, la data de 26 octombrie 2012, comunicat nr. 761/VIII/3 din 26 octombrie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 octombrie 2012