DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.3754 din 28.11.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpaţii:
Inculpata CHIOVEANU PAULINA, referent în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în formă continuată şi înşelăciune, instanţa dispunând interzicerea pe o perioadă de 3 ani a următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Inculpatul CIORTAN NICOLAE ALEXANDRU, angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control al Municipiului București, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, instanţa dispunând şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni a următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Inculpaţii TOMA ALEXANDRU, agent imobiliar şi SAVU RAUL-CRISTIAN la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 22 iunie 2012, vezi comunicat Nr. 461/VIII/3 din 22 iunie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 iunie 2012