DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 iunie 2012
Nr. 461/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

CHIOVEANU PAULINA, în stare de arest preventiv, referent în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar, în sarcina căriea s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă, în formă continuată şi înşelăciune,

CIORTAN NICOLAE ALEXANDRU, în stare de arest preventiv, angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control al Municipiului Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele: complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune,

TOMA ALEXANDRU, agent imobiliar, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

GHIŢĂ ION, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

SAVU RAUL CRISTIAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011 şi în perioada aprilie – mai 2012, inculpata Chioveanu Paulina, referent în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar, a pretins de la patru persoane denunţătoare suma totală de 293.000 de euro, din care a primit efectiv suma totală de 89.000 de euro, lăsându-le să creadă că poate interveni pe lângă persoane competente din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (inclusiv viceprimari), Primăriei Sectorului 3 şi Administraţiei Fondului Imobiliar pentru a-i determina să aprobe închirierea, vânzarea sau concesionarea unor spaţii comerciale aflate în centrul istoric al capitalei şi aflate în proprietatea acestor instituţii publice. Pentru fapta din anul 2011, Chioveanu Paulina a pretins suma de 120.000 de euro împreună cu inculpatul Ghiţă Ion, din care au primit 25.000 de euro, lui Ghiţă Ion revenindu-i suma de 3.000 de euro.
În demersul său, Chioveanu Paulina a fost ajutată de inculpaţii Ciortan Nicolae Alexandru, Savu Raul Cristian şi Toma Alexandru.
De asemenea, în perioada martie – mai 2012, inculpata Chioveanu Paulina a primit în mod injust de la o persoană suma de 15.000 de euro pe care a indus-o în eroare cu ajutorul inculpatului Ciortan Nicolae Alexandru, prezentându-i în mod mincinos posibilitatea de a convinge o altă persoană, pe care nu a nominalizat-o, să îi cesioneze un contract de închirierea a unui imobil situat în centrul istoric al Municipiului Bucureşti.

La data de 30 mai 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Chioveanu Paulina şi Ciortan Nicolae Alexandru pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 373/VIII/3 din data de 30 mai 2012).
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Ciortan Nicolae Alexandru.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 15 octombrie 2013
comunicate-hotărâri de condamnare din 28 noiembrie 2013