DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2125 din 5.11.2013, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul TUDOR FLOREA, funcționar public la Primăria comunei Radovan, la pedeapsa închisorii de 3 ani cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, înșelăciune, fals și uz de fals săvârșite în scopul de a ascunde comiterea uneia dintre infracțiunile de corupție sau asimilate infracțiunilor de corupție, fals în declarații, toate în formă continuată.
Instanța a mai interzis inculpatului pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Instanța a obligat pe inculpat la plata sumei de 32.184,64 lei cu dobânzile și penalitățile legale în favoarea părții civile APIA București.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul DNA- Serviciul Teritorial Craiova la data de 4 aprilie 2013, vezi comunicat nr. Nr. 289/VIII/3 din 4 aprilie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2013