DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.2004 din 30.10.2013, Curtea de Apel București - Secţia penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații:
TURCU VIRGIL, fost şef al Direcţiei Logistice din cadrul S.R.I., la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, având un termen de încercare de 3 ani și 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

IONETE DUMITRU, fost consilier al adjunctului directorului S.R.I., la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei având un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

TUDOR ION, fost ofiţer în cadrul S.R.I., la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei având un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

Instanța a mai dispus încetarea procesului penal pornit faţă de inculpații Timofte Alexandru Radu și Robu Gheorghe, ca efect al decesului inculpaților.
Totodată s-a dispus anularea contractului de vânzare-cumpărare nr.007/2005 încheiat între S.R.I. şi inculpatul Timofte Alexandru Radu şi restabilirea situaţiei anterioare, respectiv: reintrarea imobilului în patrimoniul părţii vătămate Serviciului Român de Informaţii şi restituirea sumei de 162.354,039 RON către moştenitorii inculpatului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 29 iunie 2009, vezi comunicat nr. 165/VIII/3 din 29 iunie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iunie 2009