DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1973 din 23.10.2013, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul FERŢU ALEXANDRU, asociat unic şi administrator al S.C. MIGA TRANS S.R.L la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Instanța a mai interzis inculpatului, pe o durată de 6 ani, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii(dreptul de a fi administrator, asociat sau acţionar al unei societăţi comerciale).
Totodată, a mai obligat pe inculpatul Ferţu Alexandru, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC MIGA TRANS SRL prin administrator judiciar INSOLVEXPERT SPRL, la plata obligaţiilor fiscale accesorii aferente sumei de 19.000.343 lei (prejudiciu cauzat statului român) calculate potrivit legislaţiei fiscale, de la data producerii prejudiciului până la data plăţii efective.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată la data de 16 septembrie 2010, vezi comunicat nr. 361/VIII/3 din 16 septembrie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 septembrie 2010