DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 525 din 8.10.2013, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele :

Condamnă pe inculpatul BALAZS FULOP ENDRE, administrator al SC TRANS ANBER SRL, la pedeapsa de 3 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general consolidat al Comunității Europene sau bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata BALAZS FULOP MARIA, administrator al SC TRANS ANBER SRL, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general consolidat al Comunității Europene sau bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecințe deosebit de grave și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

De asemenea, instanța a mai interzis celor doi inculpați, pe o durată de 2 ani după executarea pedepselor, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă inculpații BALAZS FULOP ENDRE și BALAZS FULOP MARIA în solidar cu partea responsabilă civilmente SC TRANS ANBER SRL, la plata sumei de 283.444 lei către partea civilă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – Program SAPARD, reprezentând daune materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată la data de 5 octombrie 2009, vezi comunicat nr. 241/VIII/3 din data de 5 octombrie 2009.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 octombrie 2009