DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.876 din 26 septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BADEA TEODOR LAURENŢIU, fost şef al Administraţiei Finanţelor Publice Municipale Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Badea Teodor Laurenţiu, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune restituirea către martorul denunţător a sumei de 10.000 lei şi a sumei de 600 lei, contravaloarea produselor predate inculpatului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 6.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti la data de 6 octombrie 2011 (comunicatul nr. 615/VIII/3 din 7 octombrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 octombrie 2011