DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 7 octombrie 2011
Nr. 615/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BADEA TEODOR LAURENŢIU, fost şef al Administraţiei Finanţelor Publice Municipale Râmnicu Sărat, judeţul Buzău (actualmente consilier la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău – Activitatea de Inspecţie Fiscală Persoane Juridice), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada martie – aprilie 2011, inculpatul Badea Teodor Laurenţiu, în calitate de şef al Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Râmnicu Sărat, judeţul Buzău (funcţie pe care a deţinut-o până în luna iulie 2011), a pretins şi primit, de la o persoană denunţătoare, suma de 10.000 lei şi alte bunuri materiale estimate la valoarea de 600 lei, pentru a interveni pe lângă directorul executiv adjunct din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău, astfel încât inspectorii care efectuau inspecţia fiscală generală la o persoană fizică autorizată - rudă a denunţătoarei - să stabilească în sarcina acesteia obligaţii fiscale mai mici decât cele reale.

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Buzău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 26 septembrie 2013