DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.741 din 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Tribunalului Ilfov care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului KARABULUT HUSEYIN, cetăţean turc, asociat unic şi administrator cu puteri depline al S.C. LAZAROU IMPEX S.R.L., la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 6 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Ilfov şi obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC LAZAROU IMPEX SRL, la plata sumei de 11.290.131 lei, la care adaugă accesorii fiscale calculate de la data faptei până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 11 octombrie 2010 (comunicatul nr. 405/VIII/3 din 13 octombrie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 octombrie 2010