DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.734 din 17 septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Craiova care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei BULUZ ANCA CONSTANŢA, administrator al S.C. Akybud Prod S.R.L, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebite de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatei Buluz Anca Constanţa, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului DRĂGOI VICTOR, administrator al S.C. Akybud Prod S.R.L, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.
Instanţa a interzis inculpatului Drăgoi Victor, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Banca de Export-Import a României Eximbank S.A. Bucureşti. Obligă, în solidar, inculpaţii şi partea responsabilă civilmente S.C. Akybud Prod S.R.L. Băleşti, prin lichidator judiciar, să plătească, cu titlu de despăgubiri civile, către Banca de Export-Import a României Eximbank S.A. Bucureşti echivalentul în lei, la cursul valutar din data plăţii, al sumei de 1.276.098,50 euro.
Obligă pe fiecare inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata a câte 10.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova – Biroul teritorial Târgu Jiu la data de 30 martie 2011 (comunicatul nr. 211/VIII/3 din 5 aprilie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2011