DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.152 din 19 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BULGARU MARIUS OCTAVIAN, ofițer de poliție judiciară (cu gradul profesional de inspector) la Biroul de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Tecuci, jud. Galați, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Bulgaru Marius Octavian, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, instanţa a mai interzis aceluiaşi inculpat, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului LAȚI VIOREL, consilier local la Primăria comunei Munteni, jud. Galați, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Obligă pe inculpatul Laţi Viorel să restituie denunţătorului suma de 15.000 lei şi pe inculpatul Bulgaru Marius Octavian să restituie denunţătorului suma de 2.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 18 septembrie 2012 (comunicatul nr. 663/VIII/3 din 20 septembrie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 septembrie 2012