DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
20 septembrie 2012
Nr. 663/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BULGARU MARIUS OCTAVIAN, în stare de arest preventiv, ofițer de poliție judiciară (cu gradul profesional de inspector) la Biroul de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Tecuci, jud. Galați, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență și
LAȚI VIOREL, consilier local la Primăria comunei Munteni, jud. Galați, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În primăvara anului 2012, inculpatul Bulgaru Marius Octavian, prevalându-se de calitatea sa de ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției municipiului Tecuci, Biroul de investigații criminale, a pretins de la un denunțător, atât direct cât și prin intermediul inculpatului Lați Viorel, suma de 70.000 lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor persoane din sistemul judiciar (magistrați și polițiști) pe care le poate determina să rezolve în mod favorabil dosarele penale în care denunțătorul era cercetat pentru evaziune fiscală. Soluțiile favorabile vizau atât ridicare unor sechestre sau a măsurilor preventive cât și dispunerea unor soluții de netrimitere în judecată sau de achitare. La rândul său, în același scop, inculpatul Lați Viorel a primit de la denunțător suma de 10.000 lei la data de 13 mai 2012.
Din banii pretinși, inculpații Bulgaru Marius Octavian și Lați Viorel au primit de la denunțător, la data de 21 iunie 2012, suma de 50.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 22 iunie 2012, procurorii au dispus reținerea inculpatului Bulgaru Marius Octavian pe un termen de 24 de ore și, în aceeași zi, Curtea de Apel București a luat față de inculpat măsura obligării de a nu părăsi țara (detalii în comunicatul nr. 463/VIII/3 din data de 22 iunie 2012). La data de 27 iulie 2012, Înalta Curte de casație și Justiție a admis recursul procurorilor și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Bulgaru Marius Octavian pe o perioadă de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galați.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 iunie 2013