DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 351 din 10 iunie 2013, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MUREŞAN SORIN LIVIU, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine de pe Valea Mureşului Superior, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi instigare la patru infracţiuni de fals intelectual.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă APIA şi obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia Crescătorilor de Ovine Ţurcane şi Caprine Valea Mureşului, la plata către partea civilă a sumei de 110.534,49 lei şi a dobânzilor şi penalităţilor aferente acestei sume, începând cu data de 18.05.2012 şi până la plata integrală a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Târgu Mureş la data de 5 iunie 2012 (comunicatul nr. 533/VIII/3 din data de 5 iulie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iulie 2012