DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.964 din 7 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STĂNESCU CIPRIAN, administrator şi asociat unic la SC VANESA COMPROD SRL, Grajduri, judeţul Iaşi, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ”VANESA PRODCOM” SRL SIRET, jud. Suceava – prin administrator judiciar „Insolvent IPURL” Suceava, să plătească părţii civile Statul Român – ANAF – prin mandatar D.G.F.P Suceava, suma de 1.259.511 lei reprezentând taxe şi impozite (echivalentul a 345.079 euro), la care se vor adăuga şi accesoriile fiscale aferente până la data plăţii efective.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. VANESA PRODCOM S.R.L., să plătească statului suma de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare la judecata cauzei în primă instanţă.


Inculpatul Iosip Ioan, trimis în judecată în acelaşi dosar penal, a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare prin decizia penală din data de 2 mai 2012 a Curţii de Apel Suceava.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava la data de 25 martie 2011 (comunicatul nr. 211/VIII/3 din 5 aprilie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2011