DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 645 din 27 mai 2013, Curtea de Apel Timişoara a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CHIŢIBEA CLAUDIU, gestionar la I.P.J. Caraş Severin – Serviciul Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă, la data comiterii faptelor, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului CHIŢIBEA CLAUDIU, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Disjunge cauza şi dispune cercetarea separată a inculpaţilor Dărac Florinel Geo, Verdeţ Gheorghe, Solomon Petrică, Vidinaru Cătălin, Szabo Iosif şi Popescu Victor, precum şi a acţiunii civile formulate de către D.G.F.P Caraş-Severin prin constituirea unui nou dosar.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara la data de 20 decembrie 2011 (comunicatul nr. 861/VIII/3 din data de 27 decembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 decembrie 2011