DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.795 din 27 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului lt. col. (r) LUCA GHEORGHE, expert topograf în cadrul Biroului Central pentru Expertize Tehnice de pe lângă Ministerul Justiţiei, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatului Luca Gheorghe, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului STAN COSTEL, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: participaţie improprie la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.
Instanţa a interzis inculpatului Stan Costel, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor STAN DANIELA, NICA BENONI, CARAIAN ROMICĂ, PENTELEI FLORINEL şi CONSTANTIN NICOLAE, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 7 ani închisoare pentru participaţie improprie la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpaţilor Stan Daniela, Nica Benoni, Caraian Romică, Pentelei Florinel şi Constantin Nicolae, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Încetarea procesului penal faţă de inculpata Pentelei Constanţa ca urmare a decesului acesteia.

Dispune confiscarea specială a sumei de 1000 lei (RON) dobândită de inculpatul Luca Gheorghe prin săvârşirea infracţiunii.
Confiscă de la fiecare dintre inculpaţii Stan Costel,Stan Daniela şi Pentelei Florinel câte 35.000 lei (RON).
Confiscă de la fiecare dintre inculpaţii Stan Costel şi Stan Daniela câte 3000 USD şi câte 40.000 USD, în echivalentul în lei, la cursul BNR.
Ia act că Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Domeniului Public Sector 1 Bucureşti, Arhiepiscopia Ortodoxă Română şi Primăria Sector 1 Bucureşti nu au exercitat acţiunea civilă.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 24 iulie 2003 (comunicatul nr. 121 din 29 iulie 2003).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iulie 2003