DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.776 din 24 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Târgu Mureş care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatelor S.C. „HAUSNER & RANICS & RUDI” SRL, S.C. „TONCS - DANCS” SRL şi S.C. „ZSO – CSO AGRO” SRL, persoane juridice române cu capital privat, cu sediul în localitatea Casinul Nou, judeţul Harghita, la plata a câte 20.000 lei cu titlu de amendă penală pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general consolidat al comunităţii europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Instanţa a interzis celor trei inculpate dreptul de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o perioadă de 2 ani şi le-a obligat să afişeze prezenta hotărâre de condamnare, în extras, la uşa instanţei şi la locul săvârşirii faptei, respectiv Consiliul Local Casinu Nou pe o perioadă de 2 luni, pe cheltuiala fiecăreia dintre cele trei inculpate.

Condamnarea inculpatei ASOCIAŢIA COMPOSESORALĂ CASINUL NOU, persoană juridică română cu sediul în localitatea Casinul Nou, judeţul Harghita, la plata sumei de 30.000 lei cu titlu de amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Dispune confiscarea de la inculpata Asociaţia Composesorală Casinul Nou a sumei de 38.420 lei.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢII ÎN AGRICULTURĂ - CENTRUL JUDEŢEAN HARGHITA şi, în consecinţă, obligă inculpatele să plătească acesteia cu titlu de despăgubiri civile următoarele sume:
- inculpata S.C. Hausner & Rancs & Rudi S.R.L. suma de 85.227,61 lei;
- inculpata S.C. Toncs - Dancs S.R.L. suma de 57.203, 21 lei;
- inculpata S.C. Zso - Cso S.R.L. suma de 64.784,59 lei.
Dispune anularea contractelor încheiate de inculpatele societăţi comerciale cu inculpata Asociaţia Composesorală Casinu Nou.
Obligă inculpatele să plătească cheltuieli judiciare statului, după cum urmează: inculpata Asociaţia Composesorală Casinu Nou suma de 1.000 lei şi pe celelalte inculpate suma de câte 700 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpatele societăţi comerciale au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Târgu Mureş la data de 28 septembrie 2011 (comunicatul nr. 697/VIII/3 din 7 noiembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 noiembrie 2011