DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.447 din 26 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Timişoara care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei DEMENDY AURORA, administrator împuternicit al S.C. New Manhatan Investment SRL, la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: evaziune fiscală, complicitate la infracţiunea de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Instanţa a interzis inculpatei Demendy Aurora, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului KAPPLER FRANK GUNTHER la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatului Kappler Frank Gunther, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Achitarea inculpatului Andress Richard pentru infracţiunile reţinute în sarcina sa.

Obligă pe inculpata Demendy Aurora să plătească părţi civile Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, echivalentul în lei al sumei de 1.840.000 euro la data executării, cu dobânzile legale aferente.
Obligă pe inculpaţii Demendy Aurora şi Kappler Frank Gunther, la plata a câte 4.000 lei fiecare cheltuieli judiciare faţă de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara la data de 6 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 299/VIII/3 din data de 19 noiembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 noiembrie 2009