DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.421 din 24 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Oradea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DINCULEASA NICULAE, şef de serviciu în cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: luare de mită şi obţinere de foloase necuvenite ca urmare a îndeplinirii unor însărcinări incompatibile cu funcţia de supraveghere şi control a agenţilor economici.
Instanţa a interzis inculpatului Dinculeasa Niculae, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului PAP SANDOR ISTVAN, administrator la SC STEEL PETROL SRL Oradea, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită, evaziune fiscală, infracţiunea de determinare, cu rea-credinţă, de către persoane impozabile a sumei taxei pe valoarea adăugată de rambursat şi obţinerea nelegală, în acest fel, a unor sume de bani de la organele fiscale, spălare de bani.
Instanţa a interzis inculpatului Pap Sandor Istvan, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului MUDURA GHEORGHE, administrator la SC CĂLUGĂRENI COM SRL Oradea şi SC EUROMASTER SRL Oradea, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de determinare, cu rea-credinţă, de către persoane impozabile a sumei taxei pe valoarea adăugată de rambursat şi obţinerea nelegală, în acest fel, a unor sume de bani de la organele fiscale şi spălare de bani.
Instanţa a interzis inculpatului Mudura Gheorghe, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului TELESCU GHEORGHE, administrator la SC CAMELEON SRL Timişoara, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de determinare, cu rea-credinţă, de către persoane impozabile a sumei taxei pe valoarea adăugată de rambursat şi obţinerea nelegală, în acest fel, a unor sume de bani de la organele fiscale.
Instanţa a interzis inculpatului Telescu Gheorghe, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului GAVRILUŢ TUDOR, administrator la SC EUROBILD TRADE SRL Oradea, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Gavriluţ Tudor, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul AL KASSAS ABDUL AZIZ pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, ca urmare a prescrierii răspunderii penale.

Obligă în solidar inculpaţii Pap Sandor Istvan, în solidar cu SC Steel Petrol SRL prin administrator judiciar, Mudura Gheorghe, în solidar cu SC Euromaster SRL şi SC Călugăreni Com SRL prin administrator judiciar, Telescu Gheorghe (până la concurenta sumei de 5.576.225,6 lei), Gavriluţ Tudor (până la concurenta sumei de 947.044,69 lei) şi Al Kassas Abdul Aziz (până la concurenta sumei de 166.910,4 lei) la plata sumei totale de 12.478.531 lei, la care se adaugă cu dobânzile şi penalităţile de întârziere până la plata efectivă în favoarea Statului Român prin ANAF.

Confiscă suma de 45.100 lei de la inculpatul Dinculeasa Niculae.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea la data de 27 februarie 2006 (comunicatul nr. 33/VIII/3 din data de 28 februarie 2006).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 februarie 2006