DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.333 din 17 aprilie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului GUMA VALERIU, cetățean al Republicii Moldova, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: cumpărare de influență, complicitate la infracțiunea de dare de mită și complicitate la infracțiunea de luare de mită.

Instanța a interzis inculpatului Guma Valeriu, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Obligă pe inculpat la plata sumei de 25.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare datorate statului pentru faza de urmărire penală și în primă instanță.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 27 iunie 2008 (comunicatul nr. 175/VIII/3 din 2 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iulie 2008