DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 611 din 2 aprilie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului FLOREA ION, administrator la S.C. OLIMPFLOR S.R.L. Giurgiu, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de evaziune fiscală şi participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe lângă aceste drepturi, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, instanţa a mai interzis inculpatului şi dreptul de a o cupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Economiei şi Finanţelor – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Giurgiu şi obligă inculpatul, în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Olimpflor SRL şi SC Danas SRL, la plata sumei totale de 28.858.615 lei RON, reprezentând daune materiale, plus obligarea acestora la plata sumei actualizate a accesoriilor aferente debitelor la momentul achitării efective a acestora.

Obligă inculpatul, în solidar cu părţile responsabile SC Olimpflor SRL şi SC Danas SRL, la plata sumei de 15.000 de lei cheltuieli judiciare către stat

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti la data de 21 aprilie 2008 (comunicatul nr. 89/VIII/3 din data de 24 aprilie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 aprilie 2008