DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.117 din 1 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Suceava care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului RUSU OVIDIU, persoană privată de libertate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 9 infracţiuni de trafic de influenţă, 7 infracţiuni de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, 7 infracţiuni de uz de fals, 7 infracţiuni de folosire a instrumentelor oficiale false şi 4 infracţiuni de uzurpare de calităţi oficiale.
Instanţa a interzis inculpatului Rusu Ovidiu, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Obligă pe inculpatul Rusu Ovidiu la restituirea, către denunţători, în total, a sumei de 102.400 euro (sau echivalentul în lei la data plăţii).
Obligă pe inculpatul Rusu Ovidiu la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 3.250 lei.
Disjunge cauza pentru inculpatul Rusu Silvestru.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava la data de 17 iulie 2009 (comunicatul nr. 193/VIII/3 din data de 5 august 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2009