DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 606 din 15 martie 2013, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei NANCIU MARIETA, administrator şi asociat unic al SC Harmony Still SRL Drobeta Turnu Severin, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiilor fondurilor obţinute din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea.
Instanţa a interzis inculpatei Nanciu Marieta, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe lângă aceste drepturi, instanţa a mai interzis inculpatei, timp de 2 ani după executare, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului PREDUŢ VIOREL-DUMITRU, expert programe regionale din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea,
- complicitate la infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiilor fondurilor obţinute din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea.
- fals intelectual şi
- participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului Preduţ Viorel - Dumitru, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe lângă aceste drepturi, instanţa a mai interzis inculpatului, timp de 2 ani după executare, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Constată recuperat parţial prejudiciul cauzat în limita sumei de 50.000 lei şi obligă inculpaţii în solidar şi pe inculpata Nanciu Marieta în solidar cu partea responsabilă civilmente la diferenţa neacoperită, respectiv 218.014,76 lei cu dobânzi penalizatoare conform contractului de Grant, calculate de la data expirării termenului de plată şi până la data executării, către partea civilă.
Obligă pe inculpaţii Nanciu Marieta şi Preduţ Viorel Dumitru la plata a câte 26.200 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 16 februarie 2007 (comunicatul nr. 35/VIII/3 din data de 19 februarie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 februarie 2007