Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 929 din 18 martie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Timișoara care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MISCHIE NICOLAE, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită, ambele în formă continuată.

Instanța a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Obligă pe inculpatul Mischie Nicolae să restituie denunțătorului suma de 325.784,93 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 68.650 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în primă instanță.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 13 iunie 2005 (comunicatul nr. 369 din data de 13 iunie 2005).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 iunie 2005