DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 836 din 8 martie 2013, Înalta Curte de Casație și justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LASCĂU IOAN, fost director executiv la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani.
Instanța a interzis inculpatului Lascău Ioan, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Încetarea procesului penal față de inculpatul Ranyak Ambro pentru infracțiunea de bancrută frauduloasă ca urmare a prescripției răspunderii penale.

Obligă pe inculpatul Lascău Ioan să plătească părții civile Statul Român prin ANAF-DGFP Brașov suma de 159.014.642 lei ROL (15.901,4642 lei RON), reprezentând prejudiciul cauzat.
Confiscă de la inculpatul Lascău Ioan un apartament și suma de 349.543.468 lei (ROL).

Obliga recurentul inculpat la plata sumei de 450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea la data de 12 aprilie 2005 (comunicatul nr. 275/11.04.2005).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 aprilie 2005