DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 415 din 28 februarie 2013, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BUȘTEI TRAIAN, asociat unic și administrator la S.C. MARY LYSA FLORA IMPEX S.R.L., la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: folosire de acte falsificate la autoritatea vamală, în formă continuată și evaziune fiscală.
Instanța a interzis inculpatului Buștei Traian, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosi condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă pe inculpatul Buștei Traian, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Mary Lysa Flora Impex SRL, la plata sumei de 13.320.122,27 lei către partea civilă ANAF, la care se vor calcula majorări, penalități și dobânzi ce urmează a fi calculate de la data scadenței obligației fiscale și până la data plății integrale.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la suma de 60.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare stat.


DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 2 octombrie 2009 (comunicatul nr. 241/VIII/3 din data de 5 octombrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 octombrie 2009