DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
04 martie 2013
Nr. 163/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
FIŢĂ CRISTIAN, comisar şef în cadrul Poliţiei Sector 5 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită
şi în stare de libertate a inculpatului DUMITRU NICOLAE, comisar în cadrul Poliţiei Sector 5 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

La data de 6 februarie 2013, inculpații Fiță Cristian și Dumitru Nicolae, în calitate de comisar șef, respectiv comisar în cadrul Poliției Sector 5 București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au pretins de la un denunțător o sumă de bani pentru a nu îl trage la răspundere penală ca urmare a faptului că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a reținut și nu a plătit în termenul scadent, sumele reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă.

La data de 15 februarie 2013, inculpații Fiță Cristian și Dumitru Nicolae au primit de la denunțător suma de 3.000 euro, asigurându-l că nu va avea probleme pentru neplata sumelor datorate statului, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 16 februarie 2012, Curtea de Apel București a dispus, la cererea procurorilor, arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de inculpatul Fiță Cristian. Față de inculpatul Dumitru Nicolae, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile (comunicat 123/VIII/3 din 16 februarie 2013).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 02 octombrie 2013