DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
16 februarie 2013
Nr. 123/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial București efectuează cercetări penale față de inculpații:
FIȚĂ CRISTIAN, comisar șef în cadrul Poliției Sector 5 București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită;
DUMITRU NICOLAE, comisar în cadrul Poliției Sector 5 București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
La data de 6 februarie 2013, inculpații Fiță Cristian și Dumitru Nicolae, în calitate de comisar șef, respectiv comisar în cadrul Poliției Sector 5 București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au pretins de la un denunțător o sumă de bani pentru a nu îl trage la răspundere penală ca urmare a faptului că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a reținut și nu a plătit în termenul scadent, sumele reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă.

La data de 15 februarie 2013, inculpații Fiță Cristian și Dumitru Nicolae au primit de la denunțător suma de 3.000 euro, asigurându-l că nu va avea probleme pentru neplata sumelor datorate statului, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 15 februarie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea lui Fiță Cristian pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Față de inculpatul Dumitru Nicolae s-a luat măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.



Actualizare (16.02.2013): La data de 16 februarie 2013, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Fiță Cristian.



La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE