Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 aprilie 2020
Nr. 214/VIII/3

ANUNȚ


Urmare a ordinului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 64 din data de 01 aprilie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 54 din data de 10 martie 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea răspândirii bolilor infecțioase respiratorii și a recomandărilor Secției pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele măsuri dispuse:

1. Activitatea de relații cu publicul și audiențe în cadrul parchetelor se suspendă pe durata stării de urgență și va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor și memoriilor prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poștale.
Pe perioada incidenței prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poștei electronice.

2. Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranță națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere. În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului, notificând totodată cazul Direcției de Sănătate Publică în a cărei rază de competență se află unitatea de parchet.

3. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor efectua activități procedurale doar în cauzele prevăzute la art. 43 din Decretul 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

De asemenea, menționăm că în sediile Direcției Naționale Anticorupție s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea și igienizarea atât a spațiilor accesibile publicului cât și a birourilor personalului.
Anexăm modelul declarației menționate mai sus.

Declarație în format Microsoft Word DOCX
Declarație în format OpenOffice ODT
Declarație în format Adobe PDF
Declarație în format HTML