DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 44 din 25 februarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul de 5 judecători a menţinut sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului REMEŞ DECEBAL TRAIAN, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Remeş Decebal Traian, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi:dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului MUREŞAN IOAN la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Mureşan Ioan, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi:dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului CIORBĂ GHEORGHE, om de afaceri, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Confiscă de la inculpatul Remeş Decebal Traian sumele de 15.000 euro şi 1.500 lei şi îl obligă la plata acestor sume către stat.
Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 6 iunie 2008 (comunicatul nr. 133/VIII/3 din data de 9 iunie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2008