DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentinţa penală nr. 4.209 din 19 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor SFORARU ADRIAN şi FRANGULEA CRISTINA NADIA, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată.
Instanţa a interzis ambilor inculpaţi, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă pe inculpaţi, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei totale de 1.136.260 euro, în echivalentul în lei la data plăţii.
Obligă inculpaţii, în solidar cu partea responsabila civilmente, la plata a câte 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 5 iulie 2010 (comunicatul nr. 265/VIII/3 din data de 6 iulie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2010