DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
6 iulie 2010
Nr. 265/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor SFORARU ADRIAN şi FRANGULEA CRISTINA NADIA în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2009 – mai 2010, inculpaţii au indus în eroare un număr de 21 persoane pe care le-au determinat să încheie un număr de 14 antecontracte de vânzare – cumpărare pentru apartamente amplasate în Bucureşti, în condiţiile în care imobilul în care se aflau apartamentele era ipotecat, prin prezentarea de date false sau ascunzându-le elemente esenţiale (fie că au acordul băncii de a înstrăina, fie că nu există ipotecă, fie că nu există probleme litigioase).
În această modalitate, inculpaţii au creat în dauna persoanelor respective un prejudiciu total de 1.186.500 euro, obţinut prin încasarea sumelor de bani cu titlu de avans, pe care şi le-au însuşit pe nedrept.
În vederea recuperării pagubei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 decembrie 2012