DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 4.119 din 12 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Cluj care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor BUDAI RADU şi VARGA JANOS, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

BUDAI TIBERIU EMIL, ROJA IOAN sen., ROJA IOAN jr., ROZ ŞTEFAN, CENGHETIUS IOAN, BANCIU SURAJ, LAKOTOS TRAIAN, LAKOTOŞ IOAN, HARAGA LIVIU, COVACIU VIOREL, VARGA ALEXANDRU, LĂCĂTUŞ GHEORGHE, IANCĂU FLORIN, CIURAR TRAIAN, MAGHIAR PAUL CLAUDIU SEBASTIAN, ROSTAŞ VĂLEAN, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpatului VARGA KALMAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpaţilor PERŢE MIRCEA CĂLIN şi COLOMPAR CRISTIAN-VIOREL, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului HARAGA STELIAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Dispune confiscarea de la inculpatul Budai Radu a unui telefon mobil.Dispune confiscarea de la inculpatul Colompar Cristian a sumei de 5600 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Perţe Mircea Călin a sumei de 5200 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Lakotoş Traian a sumei de 800 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Haraga Stelian a sumei de 600 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Varga Kalamar a sumei de 100 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Varga Janos şi Budai Radu a sumei de câte 7.369 euro, respectiv contravaloarea lor în lei.

Dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond numai cu privire la inculpatul Lakotoş Florin.
Încetarea procesul penal faţă de inculpatul Nemeti Adrian.

Obligă inculpaţii la cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 7 mai 2010 (comunicatul nr. 167/VIII/3 din 10 mai 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2010