DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.380 din 11 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NICOLAE GHEORGHE GABRIEL, preşedinte al Asociaţiei Activ Club Bucureşti, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia Activ Club Bucureşti, la plata sumei de 49.584 euro către partea civilă.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, aferente fondului cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti de 17 decembrie 2007 (comunicatul nr. 313/VIII/3 din data de 21 decembrie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 decembrie 2007