DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.934 din 29 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MIHUŢ VIRGIL, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova - Şeful Secţiei a VI – a , la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Mihuţ Virgil, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului HOTEA ALIN-IONICĂ, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită, complicitate la infracţiunea de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului Hotea Alin-Ionică, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei HOTEA ILEANA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatei Hotea Ileana, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Achitarea inculpatului Pripitu Teodor Alexandru pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Achitarea inculpaţilor: Trandafir Vasilică, Ticu Georgian, Stoica Aurel, Stoian Florin, Mihai Marian Şi Curt Marcel pentru infracţiunea de dare de mită şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ constând în amendă în cuantum de 1.000 lei fiecare, apreciindu-se că fapta nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni.
Achitarea inculpatului Răducanu Dan pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de dare de mită şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ constând în amendă în cuantum de 1.000 lei, apreciindu-se că fapta nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni.

Dispune confiscarea specială a sumei de 4900 lei din suma de 5600 lei şi dispune restituirea sumei de 300 lei către denunţătorul (…) şi a sumei de 200 lei către denunţătorul (…).
Dispune restituirea către inculpatul Mihuţ Virgil a sumei de 200 lei.
Obligă pe fiecare dintre inculpaţii Mihuţ Virgil,Hotea Alin Ionică şi Hotea Ileana la cate 2.600 lei cheltuieli judiciare avansate de stat şi pe fiecare dintre inculpaţii Răducanu Dan, Ticu Georgian, Trandafir Vasilică, Mihai Marian, Stoica Aurel, Stoian Florin şi Curt Marcel la câte 1.600 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de 7 februarie 2012 (comunicat nr. 55/VIII/3 din 9 februarie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 februarie 2012