DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 decembrie 2012
Nr. 907/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BALA PATRICIA LIANA, în stare de arest preventiv, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență și
MARINEAȚĂ IONEL în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – iunie 2012, învinuita Bala Patricia Liana a pretins de la trei persoane denunțătoare suma de 17.000 de euro susținând că poate interveni pentru grațierea unei rude a persoanelor denunțătoare care era în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Bala Patricia Liana le-a comunicat denunțătoarelor că are influență la persoanele abilitate să examineze și să avizeze cererea de grațiere individuală printr-un intermediar, membru în Parlamentul României. Din banii pretinși, învinuita a primit de la denunțătoare suma de 10.000 de euro, în mai multe tranșe.
La rândul său, inculpatul Marineață Ionel, în baza relațiilor personale pe care le avea cu persoana condamnată și cu una dintre persoanele denunțătoare, a promis că va remite inculpatei Bala Patricia Liana, în același scop, suma de 7.000 de euro, reprezentând o parte din totalul de 17.000 de euro pretinși.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobila aparținând inculpatei.

La data de 23 noiembrie 2012, Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatei Bala Patricia Liana pe un termen de 29 de zile. Față de învinuitul Marineață Ionel, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile (detalii în comunicatul nr. 857/VIII/3 din data 23 noiembrie 2012).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arad.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 22 ianuarie 2014