DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.778 din 19 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului Maior doctor (r) PĂUN GHEORGHE, fost medic militar şef la Centrul Militar Judeţean Argeş, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: luare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, toate în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Păun Gheorghe, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului Maior (r) MĂRĂCINICĂ ILIE, pensionar militar, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului plutonier major SLĂVOIU CORNEL din cadrul Centrului Militar Judeţean Argeş, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Obligă pe inculpatul Păun Gheorghe la plata către stat, cu titlu de confiscare specială, a sumelor de 3.300 lei, 200 de euro şi 1.500 USD, în echivalent lei la data plăţii.
Obligă pe inculpatul Mărăcinică Ilie la plata către stat, cu titlu de confiscare specială, a sumei de 5.000 lei.
Obligă pe inculpatul Slăvoiu Cornel la plata către stat, cu titlu de confiscare specială, a sumei de 2.900 lei şi 600 de euro, în echivalent lei la data plăţii.

Dispune restituirea de către inculpaţi, către martorii denunţători, a sumelor totale de 11.200 lei, 200 euro şi 6.300 USD în echivalentul în lei la data plăţii.
Obligă inculpaţii la plata sumei de 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 20 decembrie 2006 (comunicat nr. 232/VIII/3 din 27 decembrie 2006).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 decembrie 2006