DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2056 din 29 octombrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei KEITA ILEANA, fost preşedinte al Comitetului director al Sucursalei „Dr.Obregia” a Băncii Comerciale Române (BCR) din Bucureşti, având funcţia de director al aceleiaşi sucursale, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatei Keita Ileana, timp de 9 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatelor CHRISTIAN ANDRADA MĂDĂLINA şi UNGUREANU MAIER CLAUDIA MARIA, ambele fost ofiţer credite persoane juridice la Sucursala „Dr. Obregia” a BCR şi membre în Comitetul director al sucursalei, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a interzis inculpatelor Christian Andrada Mădălina şi Ungureanu Maier Claudia Maria, timp de 4 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul Fluturaş Marius Alexandru, fost administrator la SC TRISTAR GROUP SRL, pentru infracţiunea de folosire, cu rea-credinţă, de către administrator a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. Achitarea aceluiaşi inculpat pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Încetarea procesului penal faţă de inculpata Murariu Ileana, fost administrator la SC FILIP TRADING SRL şi fost asociat la SC GAZ IMPORT EXPORT SRL, pentru infracţiunile de folosire, cu rea-credinţă, de către administrator a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul Laza Ioan, administrator la SC Azet Group SRL, pentru infracţiunea de folosire, cu rea-credinţă, de către administrator a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect , ca urmare a prescripţiei răspunderii penale.

Ia act că partea civilă BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. a renunţat la pretenţiile civile formulate iniţial împotriva inculpaţilor.

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. TRADEX INDUSTRIES S.R.L. în cauză, în sensul că obligă pe inculpatele Keita Ileana, Ungureanu Maier Claudia Maria şi Christian (fostă Gheorghe) Andrada Mădălina, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 550.000 lei reprezentând daune materiale (din creditul acordat SC TRISTAR GROUP SRL).
Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. TRADEX INDUSTRIES S.R.L. în cauză, în sensul că obligă pe inculpatele Keita Ileana şi Christian (fostă Gheorghe) Andrada Mădălina, în sensul că obligă pe inculpate, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 278.533,21 lei reprezentând daune materiale (din creditul acordat SC TRISTAR GROUP SRL).
Admite în parte acţiunea civilă formu1ată de partea civilă S.C. SUPORT COLECT S.R.L. în cauză, în sensul că obligă pe inculpatele Keita Ileana şi Christian (fostă Gheorghe) Andrada Mădălina, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 716.298,28 lei reprezentând daune materiale ( din creditul acordat SC NUNVEILER ŞI CIUCĂ SRL).
Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. SUPORT COLECT S.R.L. în cauză, în sensul că obligă pe inculpatele Keita Ileana şi Christian (fostă Gheorghe) Andrada Mădălina în solidar la plata către partea civilă a sumei de 126.800 lei reprezentând daune materiale (din creditul acordat SC AZET GRUP SRL).
Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. SUPORT COLECT S.R.L. în cauză, în sensul că obligă pe inculpatele Keita Ileana şi Ungureanu Maier Claudia Maria în solidar la plata către partea civilă a sumei de 650.000 lei reprezentând daune materiale (din creditul acordat SC AZET GRUP SRL).

Obligă pe inculpata Keita Ileana la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpatele Christian Andrada Mădălina şi Ungureanu Maier Claudia la plata a câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de 19 iulie 2007 (comunicatul nr. 189/VIII/3 din data de 24 iulie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 iulie 2007