DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 220 din 31 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NISTOR TRAIAN, general în rezervă, comandant al Comandamentului Logistic Întrunit, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Nistor Traian, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului MIHAI MARIUS, director general al SC Marius Business Center SRL, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Mihai Marius, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor MOISE ADRIAN, asociat unic al SC NAC INDUSTRII SRL şi TOMA MARIAN, director tehnic al SC NAC INDUSTRII SRL, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi infracţiunea prevăzută în art. 2961 lit. f din Legea 571/2003 şi anume livrarea de uleiuri minerale din antrepozit fiscal fără prezentare de către cumpărător a dovezii de plată a accizei.

Instanţa a interzis inculpaţilor Moise Adrian şi Toma Marian, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Obligă în solidar pe inculpații Nistor Traian, Mihai Marius (în solidar cu partea responsabila civilmente S.C. „Marius Business Center” S.R.L. Timisoara), Moise Adrian si Toma Marian (ambii în solidar cu SC. NAC Industrii S.R.L. Plopeni) la plata despăgubirilor civile de 4.533.715,70 RON, precum si la plata obligațiilor fiscale accesorii, în condițiile Codului de procedura fiscala, către partea civila Statul Român, reprezentata de ANAF.

Obligă pe inculpaţii Nistor Traian, Mihai Marius (în solidar cu partea responsabila civilmente S.C. „Marius Business Center” S.R.L. Timişoara), Moise Adrian şi Toma Marian (ambii în solidar cu SC. NAC Industrii S.R.L. Plopeni) la plata a câte 1.575 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 6 iunie 2007 (comunicatul nr. 143/VIII/3 din data de 7 iunie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iunie 2007